Головна Lifestyle Як правильно сушити лаванду, щоб зберегти аромат та колір

Як правильно сушити лаванду, щоб зберегти аромат та колір

by admin

Сушіння лаванди — традиційний спосіб зберегти її аромат, вигляд і використовувати для різних цілей, зокрема аромотерапія, виготовлення мішечків з лавандою, чаю чи інших виробів.

Подробиці

Щоб лаванда добре зберігалася і не втратила властивості, треба правильно її висушити, а перед цим зібрати та підготувати.

Збирайте лаванду вранці, коли аромат найсильніший. Формуйте пучки лаванди, враховуючи, що один пучок має бути не надто великим, щоб добре просушити всі пагони.

Обережно зв’яжіть кінці пагонів лаванди разом. Це зробить процес сушіння легшим, оскільки допоможе повітрю проникнути до всіх частин рослини.

Існує пару способів сушки лаванди:

  1. Сушка на повітрі. Повісьте пучки лаванди головкою догори в темному, сухому та прохолодному місці з достатньою циркуляцією повітря. Не викладайте їх безпосередньо на сонце, бо це може вплинути на якість аромату та кольору. Сушіть лаванду протягом 1-2 тижнів.
  2. Сушка в паперовому пакеті. Поставте пучки лаванди у паперовий пакет і закрийте його. Відкривайте пакет час від часу, щоб дозволити волозі виходити. Цей спосіб може зайняти трохи більше часу, але дозволяє зберегти більш насичений аромат.

Лаванда готова, коли квітки легко ламаються. Відділіть квіти лаванди від стебел. Це можна зробити, просто повертаючи пальцями по стеблу знизу вгору. Зберігайте квіти в сухому контейнері або мішечку для лаванди.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини