Головна Рецепти Мариновані сливи: делікатес власними руками

Мариновані сливи: делікатес власними руками

by admin

Ця смачна закрутка завжди смакує всім, як і окрема страва, так і до м’яса. На перший погляд, рецепт складний, але результат вас потішить.

Подробиці

Сливи бажано брати сорту угорка, головне – щоб були трохи недостиглі, тверденькі.

3 кг помитих слив із кісточками поміщаємо в емальовану миску або каструлю на 5-6 л. і заливаємо маринадом:

100 г води, 1,5 кг цукру, 0,5 л 9% оцту, по 1 ст. л. духмяного перцю, гвоздики, 10-15 шт. лаврового листя, 0,5 ч. л. кориці доводимо до кипіння.

Цей маринад двічі на день потрібно зливати, кип’ятити й заливати ним сливи. Спершу здаватиметься, що маринаду мало, але з кожним разом його ставатиме більше, адже сливи пускатимуть сік. Так необхідно робити 10 разів, тобто 5 днів. На 11-ий день сливи розкласти в стерилізовані банки, залити киплячим маринадом і закрутити. Зберігається добре, навіть при кімнатній температурі. Виходить 5 півлітрових баночок.

За бажанням на початку роботи до слив можна порізати соломкою 3 червоних солодких перчини та 1-2 гірких. Далі все так само.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини