Головна Здоров'я Неправильний денний сон може призвести до серцево-судинних захворювань

Неправильний денний сон може призвести до серцево-судинних захворювань

by admin

Занадто тривалий денний сон вчені вважають неправильним і пов’язують із такою звичкою підвищений ризик серцево-судинних захворювань.

Деякі дослідження останніх років почали показувати, що денний сон може збільшувати ризик деяких проблем зі здоров’ям. Зокрема з’являються свідчення того, що денний сон здатний впливати на серцево-судинну систему. Вчені з Японії,, дійшли висновку, що «занадто тривалий сон вдень може збільшити ризик серцево-судинних захворювань на 82 відсотки».

Висновки фахівців було зроблено після аналізу 21 обсерваційного дослідження за участю 307 237 осіб. Дослідники зробили висновок, що небезпечним для здоров’я серцево-судинної системи є денний сон, який триває довше години. Крім того, їх розрахунки говорять про те, що неправильний денний відпочинок, окрім проблем із серцем, сприяє розвитку діабету – «ризик розвитку діабету зростає на 46 відсотків, якщо денний сон триває більше години».

Вчені відзначають, що сон є важливим компонентом способу життя людини, і саме денний сон може мати як позитивний, і негативний вплив на загальний стан здоров’я – але чомусь, це досі залишається не зовсім зрозумілим. У недавньому дослідженні, проведеному Американською кардіологічною асоціацією (AHA), було виявлено: у людей (вік від 40 до 69 років), які регулярно сплять вдень, ризик інсульту підвищено на 24 відсотки.

З урахуванням виявленої тенденції фахівці радять не спати довго вдень. При підвищеній сонливості слід звертатися до лікаря.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини