Головна Рецепти Гості просять готувати на продаж. Закриваю подвійну порцію! Салат, який ми їмо круглий рік

Гості просять готувати на продаж. Закриваю подвійну порцію! Салат, який ми їмо круглий рік

by admin

Любителям заготовок я раджу урізноманітнити свій репертуар рецептом цього салату. Як доповнення до гарнірів і страв із м’яса така закуска чудово підійде. Навіть супчик на її основі можна зварити.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 кг
  • Огірки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 300 г
  • Капуста – 300 г
  • Перець солодкий – 300 г
  • Морква – 200 г
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 100 г
  • Оцет 9% – 80 мл
  • Рослинна олія – 150 г
  • Петрушка – великий пучок
  • Перець Чилі – 1 шт (за смаком)

Приготування:

Дрібно шаткую капусту і викладаю у велику каструлю. Далі додаю солодкий перець, порізаний соломкою.

Додаю томати. Томати ріжу середніми часточками (не дрібно). Далі додаю ріпчасту цибулю, порізану чверть кільцями.

Нарізаю моркву і додаю до овочів.

Далі в салат відправляються свіжі огірочки.

Додаю подрібнену петрушку і перець чилі (можна обійтися без перцю, якщо не любите гостре). Потім додаю оцет.

Слідом виливаю олію, висипаю цукор і сіль. Перемішую салат і залишаю його маринуватися на 3 години. За цей час овочі виділять велику кількість соку.

Розкладаю салат по банках. Залишки соку теж виливаю в баночки. У мене вийшло 5 баночок об’ємом 0,75 л. Далі накриваю банки кришками.

Потім беру велику каструлю і на її дно кладу невеликий рушник. Ставлю в каструлю банки і заливаю їх злегка гарячою водою. Ставлю каструлю на плиту і доводжу воду до кипіння. Стерилізую банки на середньому вогні під кришкою 25 хвилин.

Потім гарячі банки щільно закриваю кришками, перевертаю і вкриваю ковдрою до повного охолодження.

Хай смакує!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини