Головна Рецепти Макарони не злипнуться навіть на другий день! Розказую секрети, якими користуюсь вже 20 років

Макарони не злипнуться навіть на другий день! Розказую секрети, якими користуюсь вже 20 років

by admin

Багато господинь часто стикаються з проблемою, коли макарони злипаються через якийсь час після приготування. Тільки не потрібно їх промивати під проточною водою, щоб уникнути цієї неприємності. Замість цього, є кілька простих правил, яких варто дотримуватися.

Перше і найважливіше правило – правильно вибирати час варіння:

Завжди намагайтеся дотримуватися зазначених на упаковці інструкцій. Зазвичай це 8-10 хвилин, але для кожного виду може бути свій час приготування. На 100 грамів макаронів потрібно близько 1 літра води. Не переварюйте макарони, оскільки вони можуть стати м’якими і надалі злипнуться.

Щоб правильно приготувати макарони, просто кладу їх у киплячу воду і додаю трохи солі. Під час варіння регулярно помішую макарони, щоб вони рівномірно проварилися і не злиплися.

Друге правило – додавання масла:

Додавання масла допомагає запобігти злипанню. Рекомендую використовувати комбінацію вершкового масла та олії. Це додасть макаронам приємного смаку та поліпшить їхню структуру.

Отже, після того, як макарони зварилися, зливаю воду. У мене була пачка макаронів із твердих сортів пшениці вагою 400 г, на цю кількість додаю 40 г вершкового масла і 2 ст. л. олії без запаху. Одразу перемішую.

Гарнір уже готовий і можна подавати на стіл, наприклад із котлетами. Але, якщо ви зварили, а подавати плануєте на наступний день, рекомендую остудити при кімнатній температурі, в процесі обов’язково перемішати 2-3 рази. Потім можна прибирати в холодильник.

Навіть на другий день макарони не злипнуться, вони легко перемішуються.  Підігріти можна на сухій сковорідці з антипригарним покриттям, масло вже не потрібне. Або ж приготувати з ними макарони по-флотськи, тут уже на ваш смак і бажання.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини