Головна Здоров'я Деякі симптоми після їжі вимагають обов’язкового звернення до лікаря

Деякі симптоми після їжі вимагають обов’язкового звернення до лікаря

by admin

Після їжі людину можуть турбувати неблагополучні симптоми, включаючи печію та запаморочення – у яких випадках потрібно обов’язково звертатися до лікаря для перевірки здоров’я?

Гастроентеролог пояснила в інтерв’ю, що одним із потенційно небезпечних симптомів, що виникають після їжі, є печія. Записатися на прийом до лікаря необхідно, якщо епізоди печії почастішали.

«Багато людей стикаються з печією після прийому їжі. Якщо печія виникає частіше двох разів на тиждень, а симптоми зберігаються, незважаючи на застосування лікарських препаратів, варто пройти обстеження», – поділилася рекомендацією гастроентеролог.

Один симптом після їжі, який повинен насторожувати, – це нудота. Її поява після трапези може сигналізувати про панкреатит, непрохідність кишечника, виразкову хворобу, пояснила лікар.

Крім того, у людини, яка поїла, може несподівано виникати запаморочення. Експерт попереджає: подібним симптомом можуть бути серйозні захворювання, у тому числі гастрит, ниркові патології, хвороби щитовидної залози, реакції алергічного характеру. При запаморочення, яке відчувається після їжі, також потрібно обов’язково відвідати лікаря та повідомити про це.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини