0
Мариновані помідори в зимовий період займають одне з головних місць за сімейною вечерею та на святковому столі.
Щоб не зіпсувати улюблену багатьма закуску, важливо чітко дотримуватися пропорцій оцту. Саме від оцту багато в чому залежить смак маринованих томатів.
Подробиці
Які помідори вибирати для консервації
Щоб помідори зрештою не розвалилися у банці, красиво виглядали на столі, перевагу віддавайте невеликим томатам із міцною шкіркою, які стійкі до теплової обробки.
Яка вода підходить для маринаду
Можна брати воду з під крана, бутильовану, очищену або відстояну водопровідну воду.
Банки для консервування
Кришки та банки для консервування помідорів потрібно стерилізувати. Лише у цьому випадку мариновані томати добре зберігатимуться до весни.
Оцет
Кількість оцту на одну 3-літрову банку помідорів для класичного варіанту:
- 9% розчин – 2 ст. ложки;
- 70% оцтова есенція – 1 ч. ложка.