Головна Здоров'я Названі продукти, що провокують появу злоякісних пухлин

Названі продукти, що провокують появу злоякісних пухлин

by admin

На сьогоднішній день онкологічні захворювання займають друге місце серед основних причин передчасної смерті. Однак, незважаючи на зловісну репутацію, рак можна запобігти. В значній мірі на це впливає спосіб життя, в тому числі і звички харчування.

На жаль, деякі продукти, що користуються сьогодні особливою популярністю, мають в своєму складі шкідливі речовини, які пов’язані з підвищеному ризику розвитку злоякісних пухлин. В першу чергу, до них відноситься оброблені м’ясні вироби.

Згідно ВООЗ, цей тип м’яса включає в себе продукти, які піддавалися різним процесам обробки для поліпшення смаку або продовження терміну придатності, наприклад, соління, консервування і копчення. В результаті таких процесів в м’ясі з’являються канцерогенні сполуки, які підвищують ризик розвитку раку кишечника, підшлункової залози і простати.

Ще одним ворогом здоров’ю вважається рафінований цукор. За словами фахівців, він здатний підвищувати рівень глюкози в крові, знижуючи при цьому чутливість до інсуліну і стимулюючи зростання ракових клітин. Зокрема, тип рафінованого цукру, відомий як кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози (HFCS), пов’язаний з ожирінням, серцево-судинними захворюваннями та раком товстої кишки.

Крім цього, необхідно виключити з раціону так звані «дієтичні» продукти. Лікарі закликають не піддаватися на рекламні виверти і уважно читати склад такої «здорової» їжі на етикетці. Незважаючи на заяви про нульову калорійність і відсутність цукру, дієтичні напої, наприклад, нічим не відрізняються від звичайних газованих або фруктових соків, що містять велику кількість рафінованого цукру. Крім того, через присутність в них аспартама, штучного підсолоджувача, виникає ризик появи не тільки раку, але і синдрому дефіциту уваги і гіперактивності.

Крім того, слід виключити з раціону попкорн, оскільки він викликає пухлини печінки, легенів і підшлункової залози; вирощений на фермі лосось, так як він містить велику кількість пестицидів і антибіотиків; гідрогенізоване масло через трансжирів, які серйозно збільшують ризик серцево-судинних захворювань і рак грудей, а також консервовані овочі та гриби.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини