Головна Здоров'я Названо п’ять доступних продуктів харчування з раціону довгожителів

Названо п’ять доступних продуктів харчування з раціону довгожителів

by admin

Вчені визначили, що в раціоні харчування людей-довгожителів часто є певні продукти, включаючи недорогі та доступні.

Одним із продуктів, що допомагають досягти довголіття, вчені називають фундук: містить високі концентрації вітамінів Е та В6, він ефективно допомагає підтримувати мозкову активність, перешкоджає віковому згасанню когнітивної функції. Говорячи про доступні продукти харчування з раціону довгожителів, науковці виділяють незбиране зерно.

“Продукти із цільного зерна покращують стан кишкової мікрофлори, допомагають контролювати рівень цукру в крові та врівноважують тиск, що робить їх корисними при серцевих захворюваннях”, – цитує експертів.

Також експерти звертають загальну увагу на такий продукт, як нут, представник сімейства бобових.

«Нут містить вітаміни А, С, Е, К, вітаміни групи В, а також мінерали фосфор, калій, кальцій, залізо та магній. Він прискорює відновлення клітин та тканин», – констатують фахівці.

Поповнила список складених ними продуктів довголіття та чорна квасоля. У складі цього продукту міститься багато вітамінів групи В, що забезпечують головному мозку тривалу активність, і такого «антивікового» компонента як вітамін А, мінералів, клітковини. Споживання чорної квасолі пов’язане зі збереженням енергії, хорошим травленням та невисоким рівнем холестерину в крові.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини