Головна Lifestyle Відвідування концертів робить вас щасливішими — і ось чому

Відвідування концертів робить вас щасливішими — і ось чому

by admin

Музика робить людей щасливішими

Ніщо так не зближує людей, як концерт. Коли підспівуєш улюбленому виконавцю разом з кількома тисячами однодумців і кращих друзів, створюється потужний позитивний настрій. Враження та теплі емоції після такої події залишаються на тривалий час. Всі ми це відчували.

Дослідження підтверджує хороші властивості концертів

Психологи Меліса К. Вайнберг і Дон Джозеф вивчали зв’язок між “захопленням музикою і суб’єктивним благополуччям”, або SWB. Дослідження було сфокусовано виключно на позитивні почуття, які відчувають глядачі, коли дивляться концерт наживо.

Для дослідження за телефоном опитали тисячу випадкових учасників. Було виявлено, що взаємодія з музикою шляхом відвідування концертів або за допомогою танців підвищувала рівень суб’єктивного благополуччя. Вони прийшли до висновку, що люди, які спілкувались з іншими на концерті, були більш щасливими, ніж ті, хто цього не робив.

Музика пов’язувала людей між собою. Також виявилося, що хороші емоції, викликані спілкуванням з людьми, які люблять ту ж музику і тих же виконавців, залишалися навіть після закінчення концерту. Це відносилося до людей різного віку.

Однак відвідування концертів — не єдиний спосіб підняти собі настрій і стати щасливішими. Безліч інших досліджень вказують на підвищення рівня щастя під час простого прослуховування музики. Так що включайте свій улюблений альбом і співайте як можна голосніше! Ви будете раді, що зробили це.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини