Це один із моїх улюблених салатів – ніжний, легкий, апетитний і ви особисто зможете переконатися, що ця страва ніколи не залишається після застілля! Спробувати його хочуть усі гості! А потім чекайте виключно на похвалу та компліменти у ваш бік, адже цей салат подобається всім!
Інгредієнти:
- Копчена курка 200 г.;
- Твердий сир 200 г.;
- Цибуля 1 шт.;
- Яйця 3 шт.;
- Морква соковита 1 шт.;
- Яблуко кисло-солодке 1 шт.;
- Майонез.
Маринад для цибулі:
- Цукор 2 ч. л.;
- Сіль 0,5 ч. л.;
- Оцет 1 ст. л.;
- Вода кип’ячена 200 мл.
Приготування:
Спочатку потрібно замаринувати цибулю.
Нарізати її на тонкі кільця та залити оцтом із кип’яченою водою (гарячою!). Посолити і залишити маринуватися до повного остигання.
До речі, якщо ви не любите цибулю, можете пропустити цей пункт і приготувати салат без неї.
Нарізати копчену курку ножем на невелику соломку.
Відварити і натерти курячі яйця на тертці.
Натерти сир на великій тертці.
Розділити порцію на 3 частини – буде 3 прошарки сиру.
Збирати салат потрібно шарами. Спочатку курка – шар майонезу.
Викласти цибулю та натерти сир. Змастити знову майонезом і повторити шар сиру та майонезу. Викласти яйце.
Відварити моркву та натерти на великій тертці.
Чим соковитіша і солодша морква, тим салат буде смачнішим. Викласти шар, але залишити частину моркви ще на один прошарок.
Натерти на тертці яблуко. Щоб підкреслити яскравий смак цього салату, краще взяти кисло-солодкий сорт.
Викласти шар яблука та кілька шматочків копченої курки. Змастити майонезом.
Викласти шар яєць, полити майонезом і знову посипати морквою.
Полити майонезом та посипати натертим сиром.
На цьому все кулінарний шедевр готовий. Тільки подавати салат одразу до столу не варто. Наберіться терпіння і дайте йому настоятися протягом 2-х годин. Страва проста в приготуванні, але дуже смачна.