Головна Рецепти Баклажани на смак, як гіркий перець: що робити, щоб не були пекучі

Баклажани на смак, як гіркий перець: що робити, щоб не були пекучі

by admin

Якщо ви знаєте, як неприємно мати справу з баклажанами, які печуть на смак, мов гіркий перець, то вам буде корисно ознайомитися, що з цим лихом робити.

Подробиці

Перш за все, варто звернути увагу на сорти баклажанів. Деякі сорти мають менше соланіну і тому менше пекучі. Перед висадкою баклажанів з’ясуйте інформацію про сорт.

Перед приготуванням баклажанів можна замочити їх у солоній воді протягом 30-60 хвилин. Для цього на 1 літр води беруть 1-2 столові ложки солі. Після замочування ретельно промийте баклажани під проточною водою.

Багато соланіну є саме в насінні та білих жилках баклажанів. Їх видалення допоможе зменшити пекучість.

Пекучість баклажанів зменшується під час термічної обробки. Готуйте баклажани на грилі, смажте їх, тушкуйте рагу або інші страви, що передбачають обробку на вогні.

Додавання кислотних інгредієнтів, таких як лимонний сік або оцет, до страв з баклажанів також може зменшити пекучість.

Молоді баклажани зазвичай мають менше соланіну і, відповідно, менше пекучі. Тому не беріть для страв старі плоди.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини