Завдяки цим нюансам мої пельмені завжди виходять вище всяких похвал – смачні, соковиті! На них буквально “підсядуть” Ваші рідні та близькі.
Інгредієнти:
Хитрість для тіста:
- 4 скл. борошна
- 1 ч. л. цукру
Хитрість для начинки:
- 1 кг. м’якоть яловичини, жирна свинина або курячі стегна
- цибуля
- 1 ч. л. цукру
Приготування:
М’ясо для начинки має бути свіжим, в ідеалі охолодженим, а не розмороженим. Найсмачніший фарш виходить із м’якоті яловичини та жирної свинини. Ще дуже смачні пельмені виходять із курки, я рекомендую готувати начинку з курячих стегон, оскільки вони досить жирненькі, і начинка в пельменях виходить соковита.
Соковитість фаршу так само надає цибуля. Цибулі для пельменів має бути не менше 30% від кількості м’яса.
Хитрість перша:
Перша родзинка полягає в тому, що у фарш і тісто потрібно додати по чайній ложці цукру. Цукор відіграє роль підсилювача смаку, він робить смак пельменів яскравішим, а ось солодкість абсолютно не відчувається, інакше вона була б тут абсолютно недоречною, погодьтеся.
На кілограм фаршу достатньо однієї чайної ложки цукру.
У тісто цукор додаю з розрахунку на 4 склянки борошна – 1 чайна ложка цукру.
Якщо жодного разу не додавали цукор у пельмені, то раджу обов’язково спробувати і Ви одразу помітите глобальну різницю.
Хитрість друга:
Зайвий інгредієнт м’ясної або курячої начинки для пельменів. А зайвим я вважаю часник. Саме він (мабуть, що спочатку заморожується, а після вариться) надає м’ясу неприємного присмаку, який псує смак готових пельменів.
Ось такі дві прості дрібниці, які значним чином впливають на смак готових пельменів.