Головна Здоров'я Ендокринолог назвала важливу ознаку здоров’я всього організму

Ендокринолог назвала важливу ознаку здоров’я всього організму

by admin

Ендокринолог  назвала важливу ознаку, яка свідчить про стан здоров’я всього організму.

Здорова людина щоранку ходить у туалет, щоб випорожнити кишечник. Саме з цього має починатися день.

«Всі інші варіанти – не норма! Робота кишечника – це дуже чуйний індикатор здоров’я. З фекаліями з організму евакуюються токсини. Якщо це не відбувається вчасно, отруйні речовини всмоктуються через слизову оболонку і потрапляють у кровотік», — пояснює експерт.

Якщо токсини та інші продукти розпаду назад потрапили в кров, про хороше стабільне самопочуття можна забути. Інтоксикація може обернутися здуттям, головним болем, нудотою, підвищеною стомлюваністю, постійною тяжкістю в животі. Хронічні запори загрожують геморою.

Лікар зазначає, що якщо ви ходите в туалет по-більшому один раз на два чи три дні — це не нормально! Більше того, це говорить про те, що в організмі є проблеми, і їх треба терміново вирішувати. Причому за допомогою проносних. Їх можна використовувати одноразово в екстрених випадках.

Вирішувати проблему треба комплексно: налагодити відтік жовчі (від цього залежить перистальтика кишечника), додати в їжу більше клітковини та харчових волокон (овочі, зелень, висівки).

Також обов’язково налагодити питний режим та пити достатню кількість води протягом дня.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини