Господиньки, сьогодні робила ревізію своїх солодких заготовок, а саме варення.
З минулого року залишилося брусничне варення, його вже ніхто не хоче їсти. А я практична господиня, треба цей продукт пустити у справу.
Приготувала нашвидкуруч пиріг з варенням у духовці. Це швидка, швидка солодка випічка, рецепт перевірений роками.
Думаю, що ви пам’ятаєте таку домашню випічку з дитинства. Нам часто так готувала мати. Сьогодні зробила сама, ділюся з вами. Виходить нереально смачно.
Інгредієнти:
- 1 склянка будь-якого варення,
- 1 чайна ложка соди,
- 3 яйця,
- 1/2 склянки цукру,
- 100 мл. рослинного масла,
- 1 склянка борошна з гіркою.
Приготування:
Варення змішую з содою, має з’явитися бурхлива піна. Поки що залишаю вбік.
В окремій мисці збиваю блендером 3 яйця із цукром.
Збивати довго не потрібно.
З’єдную варення з яєчною сумішшю.
Додаю олію, просіяне борошно, добре перемішую.
Тісто виливаю у форму для запікання.
Форма у мене силіконова, змащувати її не потрібно. Інші форми промазуйте олією, щоб не прилип пиріг.
Випікала в розігрітій духовці за температури 180 градусів 40 хвилин.
Пиріг готовий, погодьтеся, що він “простіший”. За бажанням можна посипати цукровою пудрою.