Головна Здоров'я Наслідки струсу мозку можуть зберігатися протягом багатьох років

Наслідки струсу мозку можуть зберігатися протягом багатьох років

by admin

Навіть якщо людина дістала струс мозку легкого ступеня, наслідки його можуть переслідувати протягом довгих років. Такого висновку дійшли новозеландські вчені з Університету Ваікато.

У дослідженні взяв участь 151 доброволець. Кожен із піддослідних переніс струс мозку легкого ступеня. Вчені запропонували людям заповнити анкету.

У опитувальнику необхідно було вказати симптоми, які були при отриманні травми, а також через вісім років після цього інциденту. Потім фахівці проаналізували усі отримані відповіді.

Як виявилося, навіть через такий довгий час третина добровольців зазнавали посттравматичного або тривожного розладу, постконтузійного синдрому і мали деякі складнощі при виконанні своїх професійних обов’язків.

При цьому дана симптоматика вдвічі частіше виникала у жінок, ніж у чоловіків, а особливо у тих, що перенесли кілька струсів мозку.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини