Коли в мене з’являється трохи вільного часу, я люблю приготувати багато млинців із начинкою на майбутнє. А коли до мене приходять у гості, я дістаю запаси з морозилки, швидко розігріваю сковорідку з вершковим маслом і підігріваю млинці.
Інгредієнти:
Млинці:
- Борошно – 4 ст. л. з гіркою
- Крохмаль – 4 ст. л. з гіркою
- Яйця – 4 шт.
- Рослинна олія. – 4 ст. л.
- Молоко – 400 мл.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1/2 ч. л.
Начинка:
- рис
- шлунки
- цибуля
- морква
- улюблені спеції за бажанням
Приготування:
Млинці:
Обсмажую класичним способом.
Начинка:
Зварюю рис до готовності в підсоленій воді. Чищені шлунки промиваю, викладаю в каструлю і заливаю водою так, щоб вона трохи прикривала шлунки. Ставлю на помірний вогонь, доводжу до кипіння, знімаю піну, солю, перчу за смаком, зменшую вогонь, накриваю кришкою і варю близько 1,5 години. Чим довше варите, тим м’якшими вони будуть.
Цибулю дрібно нарізаю, моркву натираю на великій тертці та викладаю в розігріту сковорідку з рослинною олією, обсмажую до рум’яності на середньому вогні. У миску викладаю варений рис і обсмажені овочі.
Шлунки злегка охолоджую і виймаю з бульйону. Прокручую через м’ясорубку із середньою насадкою. Гарненько перемішую. За бажанням можна додати улюблені спеції, але я не додаю.
На кожен млинець викладаю начинку.
Загортаю млинці. Залишилося розкласти заготовки на дошку і прибрати в морозилку до застигання. Потім дістаю, розкладаю по контейнерах або пакетах і прибраю на зберігання в морозильну камеру.
Розморожую млинці в холодильнику, потім обсмажую на олії з двох боків. Якщо потрібно терміново приготувати, викладаю у сковороду з вершковим маслом і на малому вогні під кришкою прогріваю.