Головна Lifestyle Навіщо досвідчені господині заморожують яйця

Навіщо досвідчені господині заморожують яйця

by admin

Всім відомо, що кури краще несуться в теплий сезон, а саме влітку. Натомість восени та взимку несучки менше радують господинь. Саме тому останні й придумали спосіб “заготівлі” яєць у мороженому вигляді.

Подробиці

Є два варіанти: заморожувати сирі або варені яйця. Сирі яйця не можна заморожувати, просто поклавши до морозилки. Адже коли жовток і білок замерзне, шкаралупа почне кришитися, а саме яйце лопне. Якщо ж дістати такі яйця з морозильної камери, то вони будуть просто непридатними до використання і навіть небезпечними.

Важливо запам’ятати, що сирі яйця спочатку треба збити до однорідності, потім перелити у формочки для льоду та покласти в морозилку. У такому вигляді яйця можна зберігати протягом року, але не більше (за умови, що температура буде стабільною).

Натомість варені яйця спочатку потрібно охолодити, потім покласти в герметичне пакування і відправити в морозилку. Варені яйця у такому вигляді можна зберігати при температурі -15 градусів до 6 місяців.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини