Головна Рецепти Ідеальне поєднання: вишня, мак, кокос! Пляцок «Красуня»! Любов з першого шматочку!

Ідеальне поєднання: вишня, мак, кокос! Пляцок «Красуня»! Любов з першого шматочку!

by admin

Пропоную рецепт смачного і простого у приготуванні пляцка з вишнями, маком і кокосом «Красуня». Пляцок виходить великим і гарним у розрізі.

Інгредієнти:

Шоколадний бісквіт:

  • 4 яйця
  • 150 г цукру
  • 180 г борошна
  • 40 г какао
  • 10 г розпушувача або амонію
  • 150 мл сметани будь-якої жирності
  • 100 г топленого вершкового масла або маргарину
  • 1 склянка вишень

Маковий бісквіт:

  • 4 яйця
  • 130 г цукру
  • 170 г борошна
  • 2 ч. л. розпушувача або амонію
  • 100 мл молока
  • 100 г топленого вершкового масла або маргарину
  • 100 г тертого маку або готової макової маси
  • 1 склянка вишень

Кокосовий бісквіт:

  • 4 яйця
  • 130 г цукру
  • 100 г борошна
  • 80 г кокосової стружки
  • 2 ч. л. розпушувача або амонію
  • 40 г ягідного киселю
  • 1 крапля барвника за бажанням
  • 150 мл сметани
  • 100 г топленого вершкового масла або маргарину
  • 1 склянка вишень

Крем:

  • 800 мл молока
  • 40 г кукурудзяного крохмалю
  • 20 г борошна
  • 170 г цукру
  • 400 г вершкового масла

Приготування:

Шоколадний бісквіт:

Збиваю яйця з цукром міксером до пишної піни. Сухі продукти змішую: борошно, какао, розпушувач. Сметану змішую з гарячим розтопленим маслом. З’єдную збиті яйця почергово з сухими і рідкими продуктами.

Виливаю тісто у форму 30 на 40 см, застелену пергаментним папером, додаю консервовану вишню і випікаю при 170 градусах протягом 30 хвилин.

Маковий бісквіт:

Збиваю яйця з цукром міксером. Змішую сухі продукти: борошно, розпушувач. Молоко змішую з гарячим розтопленим вершковим маслом. З’єдную збиті яйця почергово з сухими, рідкими продуктами та запареним тертим маком.

Виливаю тісто у форму, застелену пергаментним папером, додаю консервовану вишню і випікаю при 170 градусах 30 хвилин.

Кокосовий бісквіт:

Збиваю міксером яйця з цукром. Змішую сухі продукти: борошно, кокосової стружки, розпушувач. Сметану змішую з гарячим розтопленим вершковим маслом. В кінці до яєчної маси всипаю кисіль і барвник за бажанням і ще раз збиваю міксером. Тоді з’єдную почергово з сухими і рідкими продуктами.

Виливаю тісто у форму, застелену пергаментним папером, додаю консервовану вишню і випікаю при 170 градусах 30 хвилин.

Крем:

Кип’ячу 700 мл. молока. Змішую в окремій мисці кукурудзяний крохмаль, борошно, цукор та 100 мл. холодного молока. З’єдную суміші та варю пудинг, постійно помішуючи. Залишаю охолоджуватись до кімнатної температури.

М’яке вершкове масло спочатку 1 хвилину збиваю міксером. Після цього охолоджений пудинг до кімнатної температури частинами змішую з маслом. 

Складаю торт, чергуючи шари печива та крему. Спочатку шоколадний, маковий і тоді кокосовий. Даю йому просочитися протягом години-двох при кімнатній температурі перед тим, як поставити в холодильник на ніч. На завершення, прикрашаю за своїм смаком.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини