Головна Здоров'я Лікар назвав звичку, що веде до росту жиру на животі

Лікар назвав звичку, що веде до росту жиру на животі

by admin

Лікар Айтор Санчес (Іспанія) повідомив, що куріння є звичкою, що сприяє, крім іншого, росту вісцерального жиру в області живота.

На сторінках видання Lavanguardia лікар назвав маловідомий “побічний ефект” такої звички, як куріння сигарет. Спеціаліст заявив, що пристрасть до тютюну може вести до появи товстого живота і збільшення маси вісцерального жиру.

“Вісцеральний – це жир, що накопичується в черевній порожнині навколо внутрішніх органів. Даний тип ожиріння є найбільш небезпечним, він робить людину схильною до найбільшого ризику розвитку метаболічних захворювань”, – попередив медик.

Він пояснив, що в організмі курців гірше працюють механізми вироблення інсуліну, і тому гірше контролюється рівень цукру в крові. Дана особливість сприяє розвитку ожиріння, особливо на животі.

Що стосується збільшення у вазі після того, як людина кидає палити, даний феномен дійсно добре відомий, погоджується лікар. За його словами, в цьому випадку до набору ваги веде не відмова від тютюну, а спроби людей впоратися зі стресом, що виникає через зникнення звички і асоційованих ритуалів, дій. Більшість в даних обставинах свій стрес починають заїдати.

Джерело storinka.com.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини