Головна Здоров'я Фізичні навантаження захищають об’єм мозку

Фізичні навантаження захищають об’єм мозку

by admin

Регулярні заняття спортом зберігають обсяг мозку рахунок низького рівня інсуліну та індексу маси тіла. Такого висновку дійшли вчені з центру Inserm у Франції.

Нове дослідження продемонструвало, що фізичні навантаження допомагають захищати клітини мозку. Доведено роль тренувань у підтримці рівня інсуліну та низького індексу маси тіла, що є ключовими факторами у захисті об’єму мозок, і, як наслідок, запобіганні старечому недоумству. Результати дослідження допоможуть зрозуміти, як фізична активність впливає на здоров’я мозку, це має допомогти у розробці стратегії запобігання або уповільнення вікової дегенерації пам’яті.

Фізично активні люди похилого віку отримують переваги у справі захисту від судинної деменції, а це призводить до більшої структурної цілісності мозку. При цьому взаємозв’язок між фізичними навантаженнями та метаболізмом глюкози в мозку не залежить від рівня інсуліну чи індексу маси тіла. А саме зниження метаболізму глюкози спостерігається у мозку людей з деменцією.

У дослідженні взяли участь 134 особи із середнім віком 69 років, які не мали проблем із пам’яттю. Вони розповідали про свою фізичну активність за останній рік і проходили через сканування мозку для оцінки його об’єму та метаболізму глюкози. Також збиралася інформація про індекс маси тіла та рівні інсуліну, холестерину, артеріальний тиск та інші фактори.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини