Головна Lifestyle Як допомогти фруктовим деревам пережити серпневу спеку: правила поливу

Як допомогти фруктовим деревам пережити серпневу спеку: правила поливу

by admin

Після довготривалих дощів до нас прийшла серпнева спека. Під час літньої спеки рослини в саду потребують більшого догляду, а саме поливу. У подробицях читайте, як поливати сад у цю пору.

Подробиці

При довготривалій спеці сад потрібно дуже багато поливати. Оскільки всмоктувальні корінці знаходяться на кінцях кореневої системи, а вона в кожного дерева різна, то треба промочити землю мінімум на 50-60 сантиметрів.

У пристовбурових колах радять робити канавки, щоб в них наливати воду. Щоб визначити чи треба дереву полив, візьміть лопату й прокопайте на глибину 40-50 см, візьміть у руку землю й затисніть в кулаці, якщо вона суха, наче пісок – дерево треба поливати. Під велике дерево виливають не менше 10 відер води.

Щоб волога зберігалася довше, досвідчені садівники радять робити мульчування. Для цього застосовують солому, сіно, хвою, бур’яни, кору. Це затримає вологу у ґрунті й не дасть перегрітися ґрунту.

Можна поєднати полив з підживленням, під час поливу всі корисні речовини з добрива зможуть швидко потрапити в кореневу систему дерева чи куща.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини