Головна Здоров'я Які продукти знижують ризик вікових захворювань очей

Які продукти знижують ризик вікових захворювань очей

by admin

Вікові захворювання очей, такі як дегенерація жовтої плями та катаракту, часто викликають погіршення зору та сліпоту. Але зміни у способі життя, включаючи правильне харчування, можуть відстрочити або запобігти певним проблемам із зором.

“Дієта з високим вмістом насичених жирів і цукру може збільшити ризик захворювання очей. З іншого боку, здорова їжа, така як зелень та фрукти, може допомогти запобігти певним захворюванням”.

Крім того, серцево-судинні захворювання, діабет та захворювання очей, включаючи катаракту та вікову дегенерацію жовтої плями, рідше виникають у людей, які дотримуються дієти, багатої на вітаміни, мінерали, здорові білки, омега-3 жирні кислоти та лютеїн.

Лютеїн захищає сітківку від окисних змін, спричинених ультрафіолетовим світлом. Він міститься в:

  • шпинаті;
  • капусті;
  • солодкої кукурудзи;
  • горох;
  • броколі.

Крім цього, для здоров’я очей важливий вітамін А. Він присутній у помаранчевих та жовтих овочах, таких як морква та кабачки.

Лікарі також дали інші рекомендації щодо харчування, які допоможуть зберегти здоров’я очей.

  • Їжте цільнозернові продукти та крупи, що містять багато клітковини.
  • Їжте корисні жири, що містяться в рибі, лляному маслі, волоських горіхах. Вони допомагають запобігти сухості очей.
  • Обмежте споживання насичених жирів із червоного м’яса та молочних продуктів, які можуть збільшити ризик дегенерації жовтої плями. Вибирайте нежирне м’ясо, рибу, горіхи, бобові та яйця як білок. Яйця також є добрим джерелом лютеїну.
  • Уникайте натрію. Високе споживання натрію може збільшити ризик утворення катаракти.



News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини