Головна Рецепти Пиріжки швидкі повітряні. Що додати у тісто, щоб вони були ніжні та м’які навіть завтра?

Пиріжки швидкі повітряні. Що додати у тісто, щоб вони були ніжні та м’які навіть завтра?

by admin

Вічна проблема тіста для пиріжків без дріжджів (частіше на кефірі) в тому, що тільки-но воно охолоне, тісто швидко стає щільним. Вихід є! Потрібно додати в тісто ще один кисломолочний продукт, він не тільки зробить тісто ніжним, а й збереже кілька днів без втрати смаку.

Інгредієнти:

Тісто:

  • кефір 2,5% – 350 г
  • сметана 15 % – 250 г
  • яйце – 1 шт.
  • сіль (за смаком) – 5 г
  • цукор – 5 г
  • сода – 9 г
  • рослинна олія – 50 мл.
  • борошно – 760 г

Начинка:

  • картопля відварена – 1 кг.
  • сіль, перець – за смаком
  • вершкове масло – 40 г
  • цибуля зелена – 60 г
  • сир твердий – 100 г

Приготування:

Начинка:

Варю без солі картоплю до готовності, потім за смаком солю, перчу і товчу в пюре з додаванням вершкового масла. Нарізаю цибулю зелену і натираю на крупній тертці твердий сир. Щойно тепле пюре перемішую з цибулею та сиром, так сир збереже свою структуру до смаження пиріжків і розплавиться вже безпосередньо всередині пиріжка.

Тісто:

Кефір виливаю в глибоку миску, доливаю середньої густоти сметану. Розбиваю яйце, висипаю сіль і цукор.

Після перемішування висипаю частину борошна і разом із ним соду. Не переборщіть із содою, щоб не отримати явний присмак у пиріжків, бо сода в нормі в тісті не дає жодного присмаку. Тісто загустила, можна додавати рослинну олію і борошно.

Тісто має бути липким злегка. Змащую тісто трохи олією, збираю, вимішуючи трохи знову. Накриваю та залишаю на 15-20 хвилин при кімнатній температурі.

Змащую руки і трохи стіл олією, шматочки тіста роблю вагою по 80-90 г.

Розтягуючи тісто руками, роблю круглий коржик, кладу начинку і ліплю пиріжок. Можна одразу натиснути на пиріжок або потім, перед смаженням.

Для обсмажування пиріжків знадобитися вже менше олії, оскільки пиріжки тонкі. Опускаю пиріжок спочатку швом в олію, перевертаю, щоб не отримати великі бульбашки на сирому боці пиріжка, обсмажую на великому нагріванні. Оскільки начинка готова, а тісто тонке, то пиріжки смажаться швидко.

Викладаю пиріжки на папір, щоб він увібрав залишки олії і можна насолоджуватися смачними пирогами!

Пиріжки і після охолодження м’які, не гумові.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини