Головна Lifestyle Що робити, якщо на грушах та яблуках темні плями

Що робити, якщо на грушах та яблуках темні плями

by admin

Якщо ви помітили на плодах яблунь чи груш темні плями, то це може бути не гнилизна, а хвороба. Парша фруктових дерев – небезпечна хвороба, її збудниками можуть бути патогенні грибки і бактерії. Парша вражає поверхневі тканини рослин і швидко поширюється, якщо вчасно не почати боротьбу, то зіпсує весь врожай.

Подробиці

За умови, якщо ви виявили хворобу ​​на ранньому етапі або ступінь ураження яблуні або груші невисока, то можна спробувати народні засоби проти парші.

Хоча вони діють не так швидко, як хімічні та біологічні препарати, проте зате повністю екологічні і для людини, і для рослини, до того ж вони досить економічні і, як правило, завжди під рукою.

Городники часто радять ефективну обробку соляним розчином (1 кг солі на 10 літрів води розвести, обробити крону; кількість розчину залежить від величини ваших дерев та їхньої кількості).

Для груш можна застосувати обробку розчином гірчиці: у 10 літрах води розвести 80-100 грам гірчичного порошку. Протягом сезону можна виконати до 4 обприскувань.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини