Головна Lifestyle Чим підживити буряк для вирощування великих та «солодких» коренеплодів

Чим підживити буряк для вирощування великих та «солодких» коренеплодів

by admin

Буряк може вирости смачним або не дуже, що цілковито залежить від використання поживних речовин. Без них не обійтися, якщо ви хочете отримати великі та солодкі коренеплоди. Внесення добрив рекомендують робити наприкінці липня або на початку серпня, але склад речовин підбирати треба особливий.

Які добрива вибрати

Зверніть увагу на золу. Це один з найдоступніших варіантів підживлення. Рекомендується вносити за 3 тижні до збору врожаю. Треба не просто посипати грядку, а вкопати в землю. На 1 кв.м. треба приблизно ⅔ скл.

Монофосфат калію дуже добре підходить для буряка. На 1 кв.м. потрібно 10 г засобу.Підходить як для кореневого, так і для позакореневого підживлення.

Серед добрив, які в ей час використовують є також борна кислота. Цей засіб допомагає коренеплодам стати солодшими. На 10 л води використовують 10 г засобу. Підживлювати можна навіть за тиждень до збору врожаю.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини