Головна Курйози Як домашні тварини впливають на наше особисте життя

Як домашні тварини впливають на наше особисте життя

by admin

Не любите кішок? Ваше право. Не подобаються собаки? У вас проблеми: готуйтеся до жорсткої критики! Експерти зазначають, що в західному суспільстві прижилася думка, ніби наявність собаки свідчить про доброту її власника, мовляв, ці розумні тварини за версту чують поганих людей, яким не можна довіряти.

Люди вірять, що той, у кого хороші стосунки з собакою, має бути хорошою людиною, нібито тварини можуть судити про характер, пояснили експерти.

Моральна вага, яку ми надаємо любові до собак, проявляється і в додатках для знайомств. Так, якщо на фото присутній собака — у власника профілю більше шансів на позитивний відгук потенційної другої половинки. Цікаво, що присутність у кадрі кішки, навпаки, обіцяє самотність. Вчені з’ясували, що жінки оцінюють чоловіків, які позують із кішкою, як більш невротичних, менш екстравертних і мужніх, ніж кандидатів без тварин зовсім.

Точна причина цього явища невідома, але, схоже, люди можуть асоціювати наявність собаки з турботою, довірою і більшою соціальною доступністю, пояснили дослідники.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини