Головна Рецепти Якось працювала в чебуречній, ось там і навчилася робити їх соковитими та хрусткими!

Якось працювала в чебуречній, ось там і навчилася робити їх соковитими та хрусткими!

by admin

Розповім, як на чебуреках з’являються апетитні бульбашки і що можна додати, щоб вони були ще соковитішими. Найкраще тісто для чебуреків – це заварне. Готується воно легко і швидко, навіть яйця додавати не потрібно.

Інгредієнти:

Тісто:

  • 1 склянка окропу
  • пів ч. л. цукру
  • пів ч. л. солі
  • борошно 400-450 г
  • 3 ст. л. рослинної олії

Начинка:

  • 400 г фаршу з баранини, яловичини або свинини
  • 2 великі цибулини
  • 80 мл. води
  • 1 ст. л. топленого сала або вершкового масла
  • зелень, сіль і перець за смаком
  • помідор без шкірки, кабачок або гарбуз

Приготування:

Тісто:

До окропу додаю цукор і стільки ж солі, все розмішую. Просіюю борошно, вливаю в нього отриману суміш і додаю рослинної олії.

Замішую тісто. Воно має вийти еластичним. Загортаю його в пакет і залишаю приблизно на 1 годину, щоб відстоялося.

Начинка:

До фаршу додаю цибулини, воду і топленого сала або вершкового масла. Рубану зелень, сіль і перець додаю за смаком. Щоб цибуля в пиріжку не відчувалася, її потрібно не пропускати через м’ясорубку, а порізати, але дуже дрібно.

Для соковитості я зазвичай додаю у фарш, крім цибулі, ще й шматочки помідора без шкірки, кабачок або гарбуз. Нарізаю їх невеликими шматочками і додаю у фарш. Цього разу це був гарбуз, з ним виходить особливо смачно.

Розкачую тісто, вирізаю за допомогою круглої тарілки коло і пальцями легенько розминаю його.

Починаю викладати фарш. Начинки в чебурек потрібно 2 ст. л.

Смажу в киплячій олії, так щоб чебурек під час смаження не діставав дна. Тільки тоді у чебурека з’являється тонка хрустка скоринка. Зазвичай достатньо 4-5 хвилин.

Дуже важлива температура олії. Щоб визначити потрібну температуру, потрібно кинути шматочок тіста в гарячу олію і почекати, коли жир навколо нього почне інтенсивно кипіти, після цього можна починати смажити чебуреки.

Подаю в гарячому вигляді. Вони виходять такі ароматні, соковиті й смачні, що в нас вони охолонути й не встигають.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини