Головна Рецепти Листкове тісто для цього ” Не Наполеона” роблю за 5 хвилин! І крем у мене з “родзинкою”!

Листкове тісто для цього ” Не Наполеона” роблю за 5 хвилин! І крем у мене з “родзинкою”!

by admin

Який же торт виходить у мене за цим рецептом смачний, ніжний і не сухий! А запах! Вершковий запах цього торта просто зводить з розуму! Але головне – листкове тісто для цього “Наполеона” я роблю, буквально, за 5 хвилин. І коржі виходять дуже листкові. І крем у мене не класичний, а з моїми невеликими доповненнями, які роблять смак торта просто неймовірним.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Сир (9% жирністю) – 500 г
  • Вершкове масло – 2 пачки (350 г)
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода – 0,3 ч. л.
  • Борошно просіяне – 500 г (+-)

Крем:

  • Молоко – 1 л.
  • Цукор – 2 склянки (350 – 400 г)
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Борошно – 4 ст. л.
  • Сіль – дрібка
  • Вершкове масло – 300 г
  • Варене згущене молоко – 150 г
  • Яйце – 4 шт.

Приготування:

Тісто:

Викладаю в миску сир. Щоб тісто вийшло добре листковим, сир має бути не перекислим, сухим і розсипчастим. У мене сир 9% жирності.

Тепер викладаю вершкове масло, додаю дрібку солі, соду (багато соди додавати не можна, випічка може “впасти” і погано розшаровуватися) і ретельно все перемішую в однорідну масу.

Додаю просіяне борошно і прямо в мисці замішую тісто. Борошна додаю стільки, щоб тісто було м’яке, але вже не липло до рук. Прибираю тісто в пакет і в холодильник хоча б на півгодини, але можна прибрати на ніч, а наступного дня вже випікати.

Крем:

На сковороді обсмажую борошно до кремового кольору. Завдяки цьому смак крему робиться набагато цікавішим.

Тепер викладаю це борошно в миску, додаю сюди ж ванілін, дрібку солі, цукор і добре все перемішую. Тепер вбиваю сюди і яйця та перемішую до абсолютно однорідного стану.

Ставлю каструлю з молоком на плиту закипати. Коли молоко закипить, додаю кілька ополоників гарячого молока в суміш з борошном та яйцем і розмішую. Тепер виливаю отриману суміш у кипляче молоко.

На маленькому вогні доводжу масу до появи перших “бульків” і загустіння. Накриваю отриманий крем харчовою плівкою “в контакт” і залишаю до повного охолодження.

Викладаю тісто на робочу поверхню обминаю і ділю його на 7 частин.

Беру одну частину тіста і починаю розкачувати в тонкий корж, товщиною 1,0 – 1,5 мм. Я розкочую корж відразу на папері для випічки. Одразу обрізаю корж за формою. Обов’язково наколюю корж виделкою по всій площині.

Випікаю кожен корж у духовці, розігрітій до 200 градусів до золотистого кольору. Це приблизно 4 – 5 хвилин. Готові коржі, поки вони не охолонуть, один на одного не складаю. У мене вийшов один не зовсім вдалий корж, його я розкришу для обсипання.

Доробляю крем. Беру розм’якшене вершкове масло, додаю до нього варене згущене молоко і трохи збиваю їх міксером.

Після цього частинами додаю остиглий заварний крем. Масло та заварний крем мають бути однієї температури. Якщо крем буде одразу з холодильника, масло може відшаруватися.

Збираю торт як зазвичай, чергуючи корж – крем. Крему я кладу багато, щоб торт вийшов не сухим.

Обсипаю торт крихтою зверху і з боків і прибираю в холодильник настоятися.

І якби ви знали який вершковий аромат стояв на кухні! А про ніжність і смак цього Наполеона я навіть говорити нічого не буду. Приготуйте і побачите самі, яка це краса!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини