Головна Lifestyle Як виростити «соковитий» кріп без парасольок

Як виростити «соковитий» кріп без парасольок

by admin

Ароматна пряна зелень завжди бажаний гість на столі. Щоб отримати достатню кількість кропу, якого вистачить і для літніх страв, і для заморозки на зиму, скористайтеся наступними порадами.

Подробиці

Почати підготовку, щоб отримати добрий урожай, слід ще з осені. Для цього на грядку, де зростатиме кріп, слід внести компост і перекопати її. До речі, для сівби слід обирати тільки сонячне місце. На затіненій ділянці зелень ніколи не виросте пухнастою і насиченою.

Ще один фактор, який не можна залишати поза увагою, – кислотність ґрунту.

Виростити пряну траву на надмірно кислотному або лужному ґрунті точно не вийде, тому подбайте про те, щоб рН ґрунту був нейтральним.

Щоб збирати кріп протягом усього сезону, сіяти його слід аж до кінця серпня з інтервалом 2-3 тижні.

Відмінно себе зарекомендував у вирощуванні кропу так званий букетний спосіб, при якому в одну ямку кладеться 10-15 насінин.

Така зелень виглядає досить незвичайно, та й збирати її зручно – достатньо вирвати всю купку разом, не чекаючи появи парасольок, і можна застосовувати кріп на кухні.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини