Головна Lifestyle Як влаштувати «стрес» помідорам, щоб підвищити врожайність

Як влаштувати «стрес» помідорам, щоб підвищити врожайність

by admin

Томати – одна з найулюбленіших городніх культур у світі. При дбайливому догляді вони дають рясний урожай.

Однак існує метод, який допоможе вам підвищити врожайність томатів — стрес.

Подробиці

Піддаючи рослини томатів стресу, ви можете стимулювати їх до утворення більшої кількості плодів, більших і якісніших.

Ось кілька порад про те, як зробити стрес для томатів.

1.Обмежте кількість води

Рослини, які відчувають спрагу, дають більше плодів – це емпіричне правило добре працює щодо томатів.

Коли рослини томатів відчувають спрагу і не одержують достатньо води для задоволення своїх потреб, вони “думають”, що їм загрожує загибель. Це змушує їх виробляти більше плодів як частину механізму виживання. Обмежте полив до 2-3 разів на тиждень.

2.Обмеження поживних речовин

Обмеживши кількість поживних речовин, особливо азоту, можна змусити ваші кущі помідорів давати більше плодів. Азот є важливою поживною речовиною, яка допомагає рослинам виростити високе та здорове листя, але не сприяє появі плодів.

Не підгодовуючи їх занадто сильно, ви можете обмежити розвиток листя, змушуючи рослини витрачати всю свою енергію на виробництва більшої кількості плодів.

3.Контроль температури

Спекотна температура не є ідеальною умовою для вирощування томатів, але вона може стати чудовим способом у рослин зняти стрес. Коли температура перевищує 32 градуси за Цельсієм, рослини томатів уповільнюють своє зростання і починають виробляти плоди у великих кількостях.

Враховуючи це, не забудьте захистити свої томатні рослини від жаркого сонця, щоб вони не зів’яли. Використовуйте тіньову тканину або збудуйте конструкції, що забезпечують тінь.

4.Обрізання

Обрізка допоможе вашим рослинам спрямувати свою енергію на виробництво більшої кількості плодів.

Видаляйте верхній шар листя, та бічні пагони. Томати не тільки зосередяться на виробництві більшої кількості плодів, але й забезпечать кращий повітрообмін, зводячи до мінімуму ризик захворювань.

5.Інтеркропінг

Вирощування інших культур у тандемі з помідорами може допомогти отримати більше плодів.

Кажуть, що томати, які ростуть поряд із травами з сильним ароматом, такими як базилік або м’ята, справді викликають реакцію стресу, змушуючи рослину томату давати більше плодів.

6.Опора

Для нормального зростання томатів необхідна опора, тому їх зазвичай підв’язують.

Підв’язуючи рослини томатів, ви можете створити для них стрес, який призведе до підвищення врожайності.

Заохочуйте томатну рослину рости у висоту, а потім зігніть верхню частину рослини так, щоб вона звисала. Це сприяє збільшенню утворення квітів та плодів.

На закінчення слід зазначити, що при правильному підході до вирощування томатів ви можете підвищити їхню врожайність і зробити їх ще смачнішими.

Використовуючи поєднання цих методів, таких як обмеження поливу, обрізування та контроль температури, ви зможете отримати максимальну віддачу від своїх томатних рослин.

Не забувайте продовжувати піклуватися про них так, щоб зберегти їм було комфортно зростати. Оскільки занадто сильний стрес може принести більше шкоди, ніж користі. Трохи експериментів, спроб і помилок, і ви швидко станете майстром у галузі стресової врожайності томатів!




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини