Головна Здоров'я Медики назвали кроки для запобігання розвитку цукрового діабету

Медики назвали кроки для запобігання розвитку цукрового діабету

by admin

Медики розповіли про чотири кроки, які необхідно робити для запобігання виникненню цукрового діабету. Згідно з їх твердженням, на розвиток цієї недуги впливають різні фактори, в тому числі неправильне харчування.

Діабет є нездатністю організму переробляти глюкозу. Людина, що стикається з цією хворобою, має проблеми з підшлунковою залозою, яка не здатна виробляти інсулін. Також організм може володіти резистентністю до даного гормону. Вчені зробили висновок, що діабет 2-го типу розвивається в результаті дієти, що містить безліч цукру і продуктів, що піддаються технологічній обробці.

При наявності великої кількості цукру в організмі чутливість клітин, залежних від інсуліну, до дії глюкози зменшується. Дослідження, проведене 3 роки тому, виявило наявність зв’язку між вживанням курячих нагетсів, солодких пластівців, заморожених обідів і підвищенням ризику розвитку діабету.

У випробуванні були задіяні 100 тисяч осіб. Наукові співробітники повідомили, дуже важливо виключити з раціону солодку газовану воду. Подібні напої призводять до набору ваги, розвитку ожиріння і діабету, хвороб серця і печінки.

Знизити ризик виникнення діабету, згідно з думкою експертів, можна за допомогою дієтичного харчування, до складу якого входять фрукти і овочі, цільнозернові продукти, пісні білки і правильні жири.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини