Головна Lifestyle Як правильно доглядати за кабачками, щоб родили ще й восени: поради дачникам

Як правильно доглядати за кабачками, щоб родили ще й восени: поради дачникам

by admin

Зараз сезон кабачків у розпалі. Багато господинь в цей час не знають, що з ними робити. Годують худобу, роздають сусідам, продають. А за місяць-півтора кабачки відійдуть. Як доглядати за ними, щоб родили ще й восени, читайте у подробицях.

Подробиці

Кабачки дуже люблять рясний полив. Вода повинна проникати у ґрунт на 50 см. Під час посухи під 1 кущ вливайте не менше 1 відра води.

Воду для поливу краще гріти на сонці, від холодної води рослина може отримати шок й коріння може загниватися. Тому температура води повинна бути не нижчою 20 градусів. Частота поливу залежить від того, на якому ґрунті вони ростуть. На піщаному ґрунті треба поливати частіше, а глинистий – більш утримує вологу, тому можна рідше поливати.

Обов’язково 1 раз на тиждень видаляйте пошкоджене листя, щоб не розвивалися грибкові захворювання й не було загнивання квіток та плодів. Кущ буде добре провітрюватися, буде доступ комахам-запилювачам.

Протягом усього періоду кабачки треба підживлювати. Необов’язково купувати добрива. Можна удобрювати настоєм кропиви, дріжджовим розчином або настоєм коров’яку.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини