Головна Lifestyle З чого зробити мульчу для полуниці: поради городникам-початківцям

З чого зробити мульчу для полуниці: поради городникам-початківцям

by admin

Багато городників не знають з чого краще зробити мульчу для полуниці. Корисні поради читайте у подробицях.

Подробиці

Є багато різних матеріалів для мульчі, але ж фаворит серед них – солома. Її без проблем можна придбати, вона добре пропускає вологу та відбиває сонце. Солома затримує в землі вологу. Також захищені ягоди від контакту з землею.

Для мульчування обирайте суху солому. Розкладіть її  рівномірно навколо полуниці, товщиною до 15 см. Восени краще солому зібрати, щоб не розводилися гризуни. Ще можна зробити мульчу з сіна.

На відміну від соломи у сіні міститься клітковина, завдяки цьому воно розкладається і полуниця отримує корисні речовини, але сіно доведеться часто змінювати, оскільки нижній шар загниватиметься. Під час загнивання сіна у ґрунті розмножується корисний організм – грибна паличка, вона запобігає виникненню грибкових інфекцій на грядці.

Також мульчують полуницю бур’янами або газонною травою. Скошена трава довго зберігає вологу на грядці. Але перед тим, як укладати, її треба трохи підсушити, щоб не загнивалася.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини