Головна Рецепти Це моє фірмове тісто! Мої пиріжки знають усі друзі! Це улюблений рецепт моєї мамулі

Це моє фірмове тісто! Мої пиріжки знають усі друзі! Це улюблений рецепт моєї мамулі

by admin

Особливість такого тіста, що при формуванні пиріжків не потрібно користуватися додатково борошном та олією, формувати з такого тіста пиріжки одне задоволення. І піднімається воно всього лише за 1 годину і при жарці практично не вбирають в себе олію, а ще вони виходять надзвичайно хрусткими.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Вода – 350 мл
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Борошно – 250 г в опару + 350 – 400 г для замісу
  • Дріжджі сирі – 30 г
  • Олія – 50 мл

Для начинки:

  • Печінка куряча – 600 г
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цибулина – 2 шт

Приготування:

Приготуємо тісто. У миску наливаємо теплу воду 350 мл, додаємо 30 г сирих дріжджів, додаємо 1 ч.л. солі, 1 ст.л цукру, 250 г борошна і перемішуємо, залишимо на 15 хвилин. Минуло 15 хвилин, дріжджі за цей час активувалися.

Додаємо 50 мл олії і перемішуємо і додаємо борошно приблизно 350-400 грам. Готове тісто до рук не липне. Не переборщіть з борошном. Тісто не повинно бути занадто щільним, погано підніматися але і не м’яким, так як в цьому випадку пиріжки можуть бути занадто жирними. Тісто перекладаємо в мішечок і забираємо в холодильник на 1 годину.

За цей час приготуємо начинку. У каструлю наливаємо воду як закипить опускаємо курячу печінку 600 грам, додаємо сіль 1 ч.л., лавровий лист, цибулину і варимо з моменту закипання рівно 10 хвилин, вимикаємо, печінку не виймаємо, а даємо охолонути в бульйоні, так вона виходить максимально соковитою.

Тепер печінку, що охолонула, перекручуємо на м’ясорубці.

Цибулину почистимо, поріжемо кубиками. На сковорідку наливаємо олію кладемо цибулю і обсмажуємо до напівпрозорості, додаємо печінку, 1-2 половники бульйону в якому варилася печінка. Обсмажуємо 5 хвилин, знімаємо з вогню і даємо охолонути.

Отак у мене піднялося тісто за 1 годину в холодильнику.

Обминаємо і ділимо на частини. Як я вже говорила вище, тісто не вимагає додаткового використання борошна. Я ділю цю кількість тіста на 18 частин, роблю колобочки. Беремо один колобок, руками робимо коржик, на середину кладемо начинку і защипуємо. Я пиріжки з лівером та м’ясом люблю формувати у формі трикутника.

Смажити обов’язково потрібно у великій кількості олії. Я смажу в глибокій каструлі, наливаємо олію, розігріваємо, кладемо пиріжки і смажимо на середньому вогні до готовності.

Пиріжки виходять хрусткі зверху та м’які всередині. Звичайно ж наступного дня вони вже не будуть хрусткими, але будуть м’якими.

Якщо Вам сподобався рецепт – поставте або напишіть коментар. Ваші відгуки – найкраща нагорода для мене




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини