Головна Рецепти Як правильно мити малину: помилки, які допускають більшість господинь

Як правильно мити малину: помилки, які допускають більшість господинь

by admin

У ряді випадків ягоди, зібрані з куща, дозволяється не мити. Це стосується тих ситуацій, коли малина не лежала на землі, для її обробки не використовувалися будь-які небезпечні речовини і росла вона далеко від автомобільних і залізничних полотен. Однак, якщо хоча б одна умова не дотримувалася, ягоди обов’язково потрібно обполоснути.

Подробиці

Щоб ніжні плоди після миття не перетворилися на безформне місиво, але при цьому очистилися від усіх забруднень, слід дотримуватися деяких правил.

Для початку ягоди слід перебрати та видалити дрібне сміття та листя. Після цього перекладіть малину в друшляк, який поставте в тазик, наповнений водою.

Щоб позбутися жучків або черв’ячків, що випадково опинилися в ягодах, у воду можна додати трохи солі – достатньо 10 грамів на літр рідини.

Подібну процедуру слід провести двічі і лише після цього можна перекласти малину на паперовий рушник, який вбере зайву вологу.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини