Головна Рецепти Чому картопляне пюре стало сірого кольору та з грудочками

Чому картопляне пюре стало сірого кольору та з грудочками

by admin

Зварити картоплю та потовкти її — простий рецепт пюре. Насправді, все дещо складніше. Улюблене пюре може не сподобатися, бо воно стало сірим, з грудочками та навіть сухим. Потрібно виправити помилку, яку багато людей допускають при приготуванні пюре. Насправді, зіпсувати його дуже легко.

Як не допустити помилки

Приготувати однорідне та повітряне пюре можна лише з картоплі з високим складом крохмалю. Саме тому вибирайте сорти з круглими бульбами та світло-коричневого кольору. Всередині вони мають бути світлими. В процесі приготування така картопля розварюється, що і робить її потім без грудочок.

Якщо готувати пюре з картоплі з червоною шкіркою, то вона і буде потім мати консистенцію з грудочками.

Зверніть увагу на важливий момент. Якщо картопля не розварилася, то після зливу води не треба її відразу перетворювати в пюре. Дайте їй спочатку підсохнути. Можна навіть кілька хвилин потримати її на вогні, щоб волога випарувалася.

І при додаванні молока варто пам’ятати, що воно має бути теплим, а не холодним. Виправлення цих помилок дасть можливість їсти смачне, ароматне та ніже пюре приємного кольору та без грудочок.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини