Головна Lifestyle Як за допомогою пшона виростити великий урожай перцю

Як за допомогою пшона виростити великий урожай перцю

by admin

Перець буває різних сортів, форм та кольорів, але всі вони люблять тепло, світло та підживлення. Але як виростити великий урожай перцю, якщо ґрунт поганий, вода жорстка чи шкідники нападають?

Навіщо потрібне пшоно?

Пшоно – це злакова культура, яка використовується для годування тварин та птахів, а також для приготування каш та інших страв. Пшоно має багато корисних властивостей для рослин:

• збагачує ґрунт азотом, фосфором, калієм та іншими мікроелементами, які необхідні для росту та плодоношення перцю;
• покращує структуру ґрунту, роблячи його більш пухким, повітряним та вологоємним;
• запобігає вимиванню поживних речовин із ґрунту дощем або поливом;
• захищає перець від деяких хвороб та шкідників, таких як фітофтора, чорна ніжка, капустянка та інші.

Як використовувати пшоно для вирощування перцю

Для використання пшона для вирощування перцю необхідно виконати наступні маніпуляції:

  • Засіяти пшоно на грядку для перцю за 2-3 тижні до посадки перцю. Для цього потрібно розкидати насіння пшона по поверхні ґрунту і злегка вбрати його в землю. Після цього потрібно полити грядку водою.
  • Дати пшону прорости і підрости до висоти 10-15 см. У цей час пшоно активно харчуватиметься і збагачуватиме ґрунт.
  • Перед посадкою перцю підрізати пшоно ножицями або косою на висоті 5-7 см від землі. Стебла, що залишилися, і листя пшона залишити на грядці в якості мульчі.
  • Посадити перець у грядку з пшоном, роблячи ямки між стеблами пшона. При посадці перцю можна додати до ямок трохи компосту або перегною для додаткового живлення.
  • Доглядати за перцем як завжди, поливаючи, прополюючи та підгодовуючи його за потреби. Мульча з пшона захищатиме грунт від пересихання та бур’янів, а також поступово розкладатиметься та підживлюватиме перець.

Таким чином, пшоно збагачує ґрунт поживними речовинами, покращує його структуру, запобігає вимиванню та захищає перець від хвороб та шкідників.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини