Головна Lifestyle Не виливайте цей відвар у раковину: потужне добриво, від якого зацвіте навіть грошове дерево

Не виливайте цей відвар у раковину: потужне добриво, від якого зацвіте навіть грошове дерево

by admin

Восени багато господинь готують страви з лісових грибів, які попередньо відварюють.

Цього року виявилось доволі дощове літо, що сприяє росту грибів і влітку.

Первинний відвар з грибів надзвичайно цінний для кімнатних рослин. Рідина містить кальцій, калій, фосфор, йод, цинк, мідь, марганець, що робить її потужним добривом для квітів.

Подробиці

Багато хто просто зливає грибний відвар у раковину. Але дбайливі господині використовують рідину як біостимулятор не тільки для кімнатних рослин, але і посадок у саду та на городі.

Відвар сприяє цвітінню навіть грошового дерева та різдвяника. Рослини отримують підживлення для активного зростання та зміцнення імунітету.

Як використовувати грибний відвар

Після першого варіння грибів зливають відвар, в якому не повинно бути солі. Рідину розбавляють водою в рівних пропорціях.

Отриманим засобом поливають квіти під корінь. Якщо розвести відвар водою у співвідношенні 1:3, рідина підійде для обприскування.

Як покращити відвар

Достатньо залишити відвар настоятися на 5-7 днів, щоб у ньому з’явився азот та корисні бактерії. Для поливу під корінь настій розводять водою у співвідношенні 1:3.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини