Головна Здоров'я Спів може стати одним із простих способів покращити здоров’я

Спів може стати одним із простих способів покращити здоров’я

by admin

Вчені констатують, що спів може бути ефективним способом поліпшити стан серцево-судинної системи, а також психоемоційне здоров’я.

Заняття співом можуть стати одним з простих способів поліпшити своє здоров’я. Дослідження неврологів під керівництвом доктора Тоні Стефферт показало, що спів є хорошим способом тренувати серце, в цьому плані воно можна порівняти з ефектом тренувань в спортзалі.

“Спів протягом чотирьох хвилин може збільшити частоту серцевих скорочень до швидкості спалювання жиру 139 ударів в хвилину. Під час групового співу, як і під час караоке, частота серцевих скорочень може досягати 153 ударів в хвилину, що еквівалентно кардіозоні високої інтенсивності”, – констатують вчені.

Крім того, спів здатний активізувати синтез дофаміну, завдяки якому поліпшується сон, стає позитивним психологічний настрій. За словами дослідників, виконання улюблених пісень формує ефект стійкого задоволення, порівнянного з тим, що спостерігається у людей, що займаються медитаціями.

Приплив задоволення і розумового розслаблення в поєднанні зі збільшенням частоти серцевих скорочень під час співу надає виключно позитивний ефект щодо розуму і тіла, резюмують автори роботи.

Джерело arguments.kyiv.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини