Головна Lifestyle Як правильно використовувати підживлення з яєчної шкаралупи

Як правильно використовувати підживлення з яєчної шкаралупи

by admin

Яєчна шкаралупа вже давно набула широкого застосування в колах дачників. Її використовують як вапняне добриво, засіб поліпшення родючого складу ґрунту, нормалізації кислотності та джерело поживних речовин.

Подробиці

Скільки потрібно шкаралупи для удобрення городу.

Яєчна шкаралупа використовується так само, як крейда, доломітове борошно або вапняк, гашене вапно.

Як вносити шкаралупу

Головне у цій справі – розрахунок дозування. Тільки при використанні мінеральних добрив можна не ламати голову над дозуванням.

З органікою слід бути більш менш уважним.

У середньому та залежно від кислотності ґрунту вноситься від 0,5 кг до 1 кг яєчної шкаралупи з розрахунку на один квадратний метр.

При цьому варто пам’ятати, що вона має розкислюючий ефект. Тому використовувати її в деяких випадках доводиться разом з добавками, що підвищують кислотність ґрунту.

Це може бути верховий торф, хвоя, тирса, мох-сфагнум або свіжий гній.

З мінеральних добавок можна вибрати сірку колоїдну, сульфат заліза, а також аміачну селітру, сульфат амонію і сірчанокислий калій.

Де застосовувати

Найбільшого ефекту можна досягти при внесенні шкаралупи на глинистих, важких та кислих ґрунтах, а також як мульчуючий засіб проти бур’янів та пересихання грядок.




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини