Головна Здоров'я Дієтологи назвали два кращі фрукти для зниження рівня «поганого» холестерину

Дієтологи назвали два кращі фрукти для зниження рівня «поганого» холестерину

by admin

Високий рівень холестерину здатний провокувати закупорку артерій і підвищувати ризик розвитку серцевих захворювань. Здорова дієта дозволяє нормалізувати його зміст, особливу увагу слід звернути на кілька фруктів, на що вказали дієтологи.

Експерти відзначають, що є безліч продуктів, що сприяють зниженню рівня холестерину. Наприклад, овес робить це завдяки вмісту великої кількості клітковини, тоді як деякі види риби корисні через наявність омега-3.

Однак найкраще з цим справляються яблука. Даний фрукт багатий найбільшим обсягом клітковини, включаючи особливий “розчинний” тип, відомий як пектин. Згідно з висновками фахівців Клініки Майо, розчинна клітковина сприяє зменшенню рівня ЛПНЩ.

Відбувається це завдяки зменшенню кількості всмоктуваного в кров холестерину. Опубліковане в Європейському журналі харчування дослідження теж підтверджує, що наявний в яблуках пектин виступає одним з кращих для зниження рівня холестерину серед фруктових джерел.

Джерело dailynews.kyiv.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини