Головна Здоров'я Лікар назвала 3 продукти, яких слід уникати, щоб знизити ризик раку

Лікар назвала 3 продукти, яких слід уникати, щоб знизити ризик раку

by admin

Надмірна вага може підвищити ризик розвитку захворювання, а вживання певних продуктів може знизити його ймовірність. Які три продукти вам слід виключити зі свого раціону сьогодні.

Нове дослідження показало, що контроль ваги знижує ризик розвитку раку кишечника, а також допомагає уникнути інших серйозних захворювань.

Згідно з дослідженням кишечника, ожиріння може збільшити ризик розвитку раку кишечника на цілих 30 відсотків. І тип продуктів, які ви їсте, також може збільшити ризик раку кишечника.

Доктор Леслі Бут, директор з досліджень та залучення пацієнтів та громадськості в Bowel Research UK, сказала:

“Наше дослідження показало, що 29 відсотків населення не читають етикетки на продуктах харчування, що, якби вони їх читали, багато в чому допомогло б уникати харчових груп. з високим вмістом цукру, наприклад солодкі газовані напої, або насичених жирів, таких як пироги, торти, випічка і печиво. Продукти з високим вмістом нітратів, такі як оброблене або в’ялене м’ясо, такі як бекон, шинка і салямі, також відомі як підвищений ризик раку кишечника, тому їх слід їсти в менших кількостях і не частіше одного разу на тиждень».

Які продукти пов’язані з підвищеним ризиком раку кишечника?

Червоне м’ясо

Червоне м’ясо включає баранину, яловичину, козлятину і свинину. Рекомендується з’їдати менше 500 г червоного м’яса щотижня, що становить від трьох до чотирьох порцій в залежності від розміру порції.

Оброблене м’ясо

В’ялене або оброблене м’ясо, включаючи бекон, шинку, сосиски і салямі, містить консерванти, які можуть бути шкідливі для вашого здоров’я. Вам слід уникати занадто частого вживання переробленого м’яса і замість цього їсти його в якості випадкового частування.

Алкоголь

Вживання занадто великої кількості алкоголю також пов’язане з більш високим ризиком раку кишечника і може сприяти появі надмірної ваги або ожиріння. Надмірне вживання алкоголю також пов’язане з іншими формами раку, включаючи рак печінки, грудей і стравоходу.

Джерело zhenskiy.kyiv.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини