Цей крем-сир у рази смачніший за крем-сир, зроблений із замороженого кефіру. Я навіть сказала б, що він схожий більше на вершковий сир. А робити його ще швидше.
Інгредієнти:
- Сметана – 400 г
- Кефір – 400 г
- Ряжанка – 400 г
- Сіль за смаком
- Сік лимона – 1 ст. ложка
Приготування:
Беремо тарілку і викладаємо в неї по 400 г сметани (25 – 30%), ряжанки (3,2%) та кефіру (3,2%), тобто високого відсотка жирності. Додаємо щіпку солі та одну столову ложку соку лимона. Беремо друшляк, ставимо його на глибоку ємність, куди стікатиме сироватка, і накриваємо марлею в кілька шарів. Викладаємо на марлю суміш, що вийшла. Даємо трохи стекти сироватці, накриваємо марлею і ставимо під гніт до виділення сироватки. Як бачите сироватки відокремилася багато. У результаті у мене вийшло 500 г смачного сиру сиру, який відмінно підійде для кремів для тортів, для закусок і просто на бутерброд. За бажанням до сиру можна додати дрібно нарізану зелень, якщо ви робили крем-сир для бутербродів. Ось так швидко, просто і дешевше, ніж магазинний, можна зробити крем-сир самим.