Хрумкий корж з великою кількістю начинки в ніжній заливці – пиріг, що нагадує тістечко. Бракує кульки морозива — і повноцінний десерт готовий.
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно – 170 г
- вершкове масло – 100 г
- вівсяні пластівці швидкого приготування – 50 г
- апельсинова цедра – 1 ст. л.
- цукор – 60 г
- сметана – 75 г
- сіль – 1 щіпка
Заливка:
- крем-сир – 100 г
- яйця курячі – 1 шт.
- цукор – 60 г
- сир – 120 г
- цукор ванільний – 0,5 ч. л.
Начинка:
- яблука – 0,5 кг
- лимонний сік – 1 ст. л.
Для верху:
- кориця мелена – 0,5 ч. л.
- цукор – 1 ч. л.
Приготування:
Змішати сухий склад тіста. Пластівці подрібнити в кавомолці або можете взяти готове борошно.
Додати сметану. Натерти цедру апельсина та заморожене масло. Зручно перед тим як з’їсти апельсин, натерти цедру і заморозити, і так завжди буде в запасі цедра апельсина.
Замісити руками або за допомогою тістомісу.
Сформувати кулю, розкотити у коло 28 см у діаметрі.
Перенести у форму 26 см у діаметрі, обов’язково з бортиками. Відправити у холодильник на годину.
Випікати 10 хвилин при 180°C, притиснувши зверху горохом або квасолею на пергаменті.
Змішати все для начинки-заливки.
Нарізати часточками яблука. Вага яблук вказана в очищеному вигляді. Збризкати лимонним соком. Корж змастити заливкою, зверху – яблука, знову частину заливки.
Знову яблука. І покрити рештою заливки. Посипати корицею із цукром.
Випікати 40 хвилин при 180°C.
Подати остиглим. Нарізати на порції. Висота пирога – 3 см. Основа пісочна, добре тримає форму. У розрізі видно прошарок у начинці.
Пригощаємо домашніх з кавусьою.