Що ніколи не буває зайвим на столі? Звичайно, салат. Мені подруга підказала рецепт салату «Полтавський», нам він дуже сподобався. Він досить ситний, але не важкий, я такі салати завжди забираю собі в скарбничку.
Інгредієнти:
- Відварене куряче м’ясо 200 гр.
- Консервована квасоля 1 банка
- Томати 2 шт.
- Солоні огірки 2 шт.
- Цибуля за смаком
- Майонез для заправки
Приготування:
Для початку відварюю курочку. Я зазвичай використовую курячу грудку, яку відварюю з додаванням цибулі, моркви, солі, перцю, лаврового листка і запашного перцю. Так м’ясо виходить ароматнішим і смачнішим. Бульйон потім заморожую або варю супчик. Відварене м’ясо ріжу невеликими кубиками.
Так само кубиками нарізаю солоні огірочки.
Потім такими ж кубиками ріжу й помідор.
Далі цибуля. Цибулю можна використовувати зелену, а можна червону. Ріжу її дуже дуже дрібно.
Останнім інгредієнтом цього салату є квасоля. Можна використовувати консервовану, а можна відварити. Щоб квасоля була м’яка і смачна, я варю без додавання солі та даю охолонути їй у тій же самій воді.
Як заправку можна використовувати майонез, а можна змішати сметану (йогурт), сіль, гірчицю і лимонний сік. Усе перемішую і готово!