Головна Здоров'я Британський лікар стверджує, що одна година перегляду телевізора так само шкідлива для здоров’я, як куріння

Британський лікар стверджує, що одна година перегляду телевізора так само шкідлива для здоров’я, як куріння

by admin

Консультант хірурга-ортопеда і спинального хірурга Джордж Ампат має намір підкреслити, наскільки небезпечним може бути сидячий спосіб життя для різних аспектів здоров’я, включаючи здоров’я серця і суглобів, артеріальний тиск і когнітивні здібності.

Його дослідження також показує, що більше 60 відсотків операцій на спині можна уникнути за допомогою вправ і більш активного способу життя.

Пан Ампат прийшов до своїх висновків після перегляду ряду досліджень. Директор Британського товариства медицини способу життя, який також є почесним лектором Ліверпульського університету, наступного місяця представить своє дослідження терапевтам, хірургам та іншим медикам в лікарні Королівського Ліверпульського університету.

Його висновки послідували за сплеском перегляду телепрограм і потокової передачі через обмеження. У своєму недавньому звіті Ofcom виявив, що в минулому році сім’ї, як правило, витрачали майже шість годин на день на перегляд каналів, потокових сервісів і онлайн-контенту.

Пан Ампат стверджує, що тривала бездіяльність, і зокрема «пасивний перегляд телевізора», шкідливі як для мозку, так і для тіла.

“Ми були створені як мисливці-збирачі. Сидячи протягом тривалого часу означає, що ми не спалюємо їжу, яку ми їмо, і це завдає шкоди. Ще гірше, коли ми бачимо жорстокі або драматичні сцени, які складають більшу частину телебачення. Такі сцени призводять до секреції гормонів стресу «бій або біг», що викликає стрибок цукру в глюкозі, що, в свою чергу, викликає запалення, пов’язане з хронічними і потенційно смертельними проблемами, такими як хвороби серця і високий кров’яний тиск».

А сидіння протягом однієї години має такий же тягар для здоров’я, як втрата 11 хвилин життя – те ж саме, що викурити одну сигарету.

Джерело uapress.kyiv.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини