Це напевно один з найкращих рецептів котлет, який я знаю. Вони ну дуже ніжні всередині, можна їсти просто губами. Всім домашнім дуже до смаку ці котлетки. Подаю їх з любим гарніром чи салатом.
Інгредієнти:
- Фарш 0,5 кг
- Хліб 4 шматочки
- Молоко 150 мл
- Яйця 1 шт
- Сіль, перець, паприка
- Сметана 2 столові ложки
- Часник 3-4 зубчики
- Цибуля 1 шт
- Панірувальні сухарі 60 гр
Приготування:
Заливаємо шматочки хліба молоком і чекаємо поки вони розмокнуть. У миску з фаршем розбиваємо яйце, висипаємо сіль, чорний перець та паприку, викладаємо сметану та перемішуємо.
У блендер кладемо часник і нарізану цибулю, подрібнюємо до стану пюре. Викладаємо цибульне пюре до фаршу разом із віджатим хлібом і вимішуємо до однорідності.
Вимішувати фарш краще довше, щоб котлети були пишнішими. Можна навіть відбити фарш.
Залишаємо його у холодильнику під плівкою на 1 годину.
Тепер формуємо котлети і обвалюємо їх в панірувальних сухарях.
На олії в сковороді обсмажуємо котлетки до золотистої скоринки, а потім перекладаємо їх на деко.
Заздалегідь застилаємо деко пергаментом.
Під пергамент виливаємо воду так, щоб вона накрила поверхню на 1 мм. Накриваємо котлети зверху також пергаментом і випікаємо при 180 градусах 10-15 хвилин.
В результаті ми маємо соковиті та пишні домашні котлети. Вони золотисті і хрусткі зовні та дуже ніжні всередині.
Мої дітки їх обожнюють.