Ділюся рецептом смачних булочок. У них ніжне, листкове тісто з хрусткою посипкою і родзинками. Готується булочки дуже просто!
Інгредієнти:
Тісто:
- Дріжджі сухі 5 гр.
- Цукор 50 гр.
- Молоко тепле 200 мл.
- Борошно ~ 320-330 гр.
- Яйце 1 шт.
- Вершкове масло 50 гр.
- Ванільний цукор 8 гр.
- Сіль до смаку
Начинка:
- Вершкове масло холодне 80 гр.
- Борошно 120 гр.
- Цукор 100 гр.
- Родзинки 100 гр.
Для змащення:
- Яйце 1 шт.
Приготування:
Тісто:
Готую опару. Висипаю дріжджі, 1 ст. л. цукру із загальної кількості та тепле молоко. Перемішую, ставлю в тепле місце, щоб дріжджі активувалися.
У тарілку для змішування додаю яйце, цукор, перемішую. Виливаю розтоплене вершкове масло, опару, додаю трохи борошна. Перемішую.
Продовжую додавати борошно частинами. Спочатку замішую тісто в мисці, як тільки воно починає відлипати від стінок, перекладаю на стіл і продовжую вимішувати руками.
Тісто виходить м’яке, наповнене бульбашками повітря. Округляю тісто і викладаю в тарілку, змащену олією. Зверху тісто теж змащую олією. Накриваю плівкою і ставлю на вистоювання в тепле місце, у мене це духовка з увімкненою лампочкою, на півтори години.
Начинка:
У промиті та підсушені родзинки додаю цукор, борошно та вершкове масло з холодильника. Перетираю всі продукти в крихту.
Тісто піднялося.
Трохи обминаю його та розгортаю в прямокутний пласт. На половину пласта висипаю приблизно половину підготовленої посипки.
Складаю тісто навпіл, краї тіста защипую і розкачую тісто в пласт.
Знову висипаю частину начинки на половину пласта і складаю пласт навпіл. Притискаючи його руками і розкачую качалкою. Висипаю крихту, залишаючи трохи на посипку.
Складаю тісто знову навпіл і знову акуратно притискаю руками та розкачую. Розрізаю пласт на прямокутники.
З’єдную протилежні краї прямокутників і добре защипую.
Перекладаю булочки на деко, прикриваю плівкою і залишаю на вистоювання приблизно 30 хвилин. Через 30 хвилин змащую булочки, акуратно, щоб не осадити тісто, розбовтаним яйцем. Зверху висипаю посипку, що залишилася.
Ставлю булочки випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Час випічки приблизно 25 хвилин. Хай смакує!