Головна Здоров'я Гарвардські фахівці назвали найбільш корисні каші на сніданок

Гарвардські фахівці назвали найбільш корисні каші на сніданок

by admin

Фахівці Гарвардської медичної школи склали список найкорисніших каш, які слід подавати на сніданок. Ці крупи здатні захистити від тромбів і забезпечити здоров’я і довголіття.

Каша вважається одним з найпопулярніших страв, які прийнято подавати на сніданок. При цьому багато любителів цього продукту навіть не здогадуються про те, наскільки вони корисні. Гарвардські фахівці склали топ-3 кращих каш, які потрібно подавати вранці. Вони містять масу корисних речовин і мікроелементів.

Лідером рейтингу виявилася лляна каша, в якій міститься альфа-ліноленова кислота. Дане з’єднання прекрасно бореться з тромбами і запаленнями. Ця страва корисна для гіпертоніків, оскільки дозволяє стабілізувати кров’яний тиск. Насіння льону прекрасно поєднуються з різними фруктами, ягодами і свіжою м’ятою.

Далі йде гречана каша. У ній міститься рутин, який захищає від захворювань серця. Це підтверджують найрізноманітніші наукові дослідження. У гречці багато вітамінів, а також кальцію, клітковини, калію, цинку, фосфору, заліза, міді, магнію, фолієвої кислоти і цілого списку амінокислот. Цю крупу можна подавати як солоної, так і солодкої.

Замикає перелік знаменита вівсяна каша, яку обожнюють подавати на сніданок англійці. Гарвардські фахівці довели, що вівсянка є ідеальним продуктом для зниження рівня холестерину. Крім цього, в вівсі міститься велика кількість вітамінів групи B, магнію, кальцію і натрію. Подавати її можна як з фруктами і ягодами, так і з овочами або м’ясом.

Джерело dailynews.kyiv.ua




News24 – це незалежне українське інтернет-видання, що публікує свіжі новини з України та світу. Ми надаємо пріоритет подіям, що відбуваються в нашій країні.

Відбираємо лише найважливіші, актуальні та цікаві новини, щоб ви не пропустили нічого суттєвого.

Популярно

Новини